Potgrond

Potgrond

Potgrond is feitelijk een mengsel van verschillende natuurlijke grondstoffen. De basis van het goedje wordt gevormd door veen of kokos. Die basisgrondstof wordt bij potgrond meestal vermengd met rijstkaf, boomschors, kokos, compost, meststoffen en kalk. Het mengsel is bij uitstek geschikt om planten in bakken of potten te zetten. U kunt potgrond zowel binnenskamers als in de buitenlucht gebruiken. Dankzij de bijzondere samenstelling is potgrond uitstekend in staat om lucht en water vast te houden. Het voordeel is dat planten zich hierdoor snel en goed kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van de hoeveelheid en soort meststoffen, zit er meestal voldoende voeding in de potgrond voor een aantal maanden.

Potgrond wordt vooral gebruikt voor planten die in bakken of potten staan. Zet een plant eerst met plastic pot en al in een emmer water. Dan kan de kluit zich vol zuigen met water, zodat de eerste vochtbehoefte bevredigd is. Kies een pot met een of meer gaten aan de onderkant. Zo kan overtollig water snel wegvloeien. Vul de onderkant op met potgrond en zet daar de plant (zonder plastic pot) op. Vul de pot verder met potgrond en druk de bodem voorzichtig met uw handen aan. Plaats de plant niet te diep of hoog in de pot. In potgrond zit voldoende voeding voor een paar maanden. Planten in potten hebben wel geregeld extra voedingsstoffen nodig. U zult ze dus na de eerste maanden regelmatig moeten bijmesten. Juist omdat potgrond een gunstig luchtgetal heeft, laat het genoeg zuurstof door voor de wortels om goed te kunnen groeien.

Te verkrijgen in zakken van 10, 20 en 40 liter.


Siertuincompost

Bodemverbetreend middel, rijk aan organische stof. Meststof voo 100dagen. Toevoeging van naaldhoutschors zorgt voor een luchtige structuur. Ook geschikt voor afstrooien van het gazon in de herfst.

Te verkijgen in zakken van 40 liter.


Bemeste tuincompost

Biologische compost voor het ophogen en egaliseren van borders. Geschikt om in te planten in de volle grond.

Te verkrijgen in zakken van 20 en 40 liter.


Tuinaarde

Tuinaarde is ontwikkeld om uw border en tuin op te hogen en te egaliseren. Zet uw planten nooit rechtstreeks in tuinaarde, maar gebruik het in verband met kans op verbranding alleen om door de grond te mengen.

Tuinaarde is samengesteld uit diverse grondstoffen die rijk zijn aan organische stof, zoals tuinturf en voedingsstoffen. Gebruik deze grond alleen voor ophogen en egaliseren van de grond in uw tuin. Tuinaarde zorgt voor meer organische stof in de grond, waardoor de wortels van uw planten zich goed kunnen ontwikkelen.      

Te verkrijgen in zakken van 25 en 40 liter.