Hennepstroosiel


Hennepstrooisel met en zonder  eucalyptus

Hennepstrooisel is gemaakt van hennepvezels. Bij de teelt worden geen insecticiden of pesticiden gebruikt.

Hennepstrooisel is een uitstekend alternatief voor het traditionele strooisel zoals krullen en vlas. Het product neemt zeer veel vocht op en is stofvrij. Bovendien vormt het een stabiel bed en is zuinig in gebruik. Om de sponswerking van het Hennepstrooisel in een schone stal te activeren sproeit u per baal 2 tot 4 liter water. Om het stalbed op hoogte te houden moet u ongeveer een baal Hennepstroosisel per paard, per week opstrooien.

We kennen 2 soorten. Hennepstrooisel met eucalyptusolie en zonder eucalyptusolie. Het Hennepstrooisel met eucalyptusolie ruikt niet alleen heerlijk maar het werkt ook nog eens luchtweg verruimend bij mens en dier. Ook heeft de eucalyptus een bacteriedodende en een vlieg, vlo-, en insect werende werking.

Tip: gebruik bij het mesten en vlasvork. de mestballen zijn hiermee zeer makkelijk te verwijderen! het mesten gaat nog sneller dan bij vlas of houtkrullen.

Bent u op zoek naar een strooisel wat niet of nauwelijks gegeten wordt door uw paard? dan is Hennepstrooisel de oplossing! Door de geur en smaak vinden paarden het product niet lekker. U hoeft niet meer bang te zijn voor koliek en verstopping.