Corngold


Smakelijke energie- en eiwitbron, in slurf leverbaar.

Productomschrijving

Corngold® komt vrij bij de zetmeelwinning uit korrelmais. De maiskorrel wordt geweekt en nat vermalen, het zetmeel wordt gewonnen en het restant bestaat vooral uit de maiszemelen; dit wordt aangevuld met de breukmais en maisscreenings en een deel van het maisweekwater. Het geheel wordt ingedroogd tot Corngold® van ca. 42% drogestof.

Algemene eigenschappen

Corngold® is goudgeel van kleur. Het is een erg smakelijk voedermiddel en is mooi rul van structuur. Het is stapelbaar, heeft een relatief hoog zetmeelgehalte en bevat goed fermenteerbare ruwe celstof waardoor het erg goed past in melkveerantsoenen en rantsoenen voor rosékalveren.

Toepassing

Melkkoeien: max. 8 kg product per dier per dag.

Jongvee: max. 5 kg product per dier per dag.

Rosékalveren: max. 4 kg product per dier per dag.

Opslag & Houdbaarheid

Corngold® wordt bij de producent vóór verladen behandeld met organische zuren, dit bevordert de conservering.

Opslag op een droge, harde ondergrond of in een sleufsilo.

De kuil, indien mogelijk goed aanrijden met een lichte trekker. De kuil luchtdicht afsluiten met plasticfolie en een zanddek of afdekkleed met zandslurfen.

De kuilhoogte niet hoger dan 1,5 meter.

Bederf van de toplaag kan voorkomen worden door 3 kg zout per m2 over het glad afgewerkte kuiloppervlak te stooien. Een voersnelheid van 1-1,5 meter per week aanhouden.

Mits bovenstaande adviezen zijn toegepast kan Corngold gebruikt worden tot 12 maanden na leverdatum (zie datum leverbon).