Gemalen Koolzaadstro


Gemalen koolzaadmeel is de fijnste variant van koolzaadstro. Het wordt gebruikt als strooisel in de veehouderij en pluimveehouderij. Het gemalen koolzaad is erg zacht, absorbeert vocht goed en heeft een hoog comfort.

Pluspunten:

Gemalen koolzaadstro is stofvrij.

Absorbeert beter dan ongesneden koolzaadstro.

Verpakt in handzame balen.

Composteert goed op de mesthoop.

Voelt zacht aan en biedt uw dieren hoog comfor

Minpunten:

Minder geschikt voor de paardenhouderij.Grofheid: 1-3mm

Gemalen koolzaadstro is fijn gemalen gehakseld koolzaadstro. Het strooisel is geschikt voor diepstrooiselboxen in de veeteelt. Het stro heeft een fijne en zachte structuur en neemt vocht en geurtjes goed op. Ook in de pluimveehouderij wordt dit fijne strooisel gebruikt in bijvoorbeeld kippenstallen

Door gehakseld koolzaadstro te malen ontstaat er een fijn strooisel met een meelachtige structuur. Tijdens het haksel- en maalproces wordt het koolzaadstro zoveel mogelijk stofvrij gemaakt. Het gemalen koolzaadstro is zo fijn dat er vrijwel geen scherpe, prikkende of harde stukjes meer inzitten. Het stro is dus veel fijner en zachter dan gehakseld koolzaadstro. Hierdoor worden uiers en klauwen van uw melkvee goed beschermd, perfect dus als boxbedekking voor melkvee. Het zeer fijne koolzaadstro neemt vocht uitstekend op en is daarbij ammoniak bindend.


Gemalen koolzaadstro kan los per baal geleverd worden of per volle pallet.

Gemalen koolzaadstro is geschikt voor: Koeien en pluimvee.