Houtkrullen


Houtkrullen worden speciaal gemaakt door houtschaverijen en wordt gebruikt als bodembedekking in stallen, waaronder paardenstallen. Het geeft de stal een frisse en schone uitstraling. Houtkrullen zijn schaafsels van zacht vurenhout en zijn grover dan zaagsel. De grove houtvezels die wij leveren zijn afkomstig van gespecialiseerde fabrieken uit binnen- en buitenland die de houtschavelingen zorgvuldig schoonblazen. Hierdoor zijn onze houtkrullen nagenoeg stofvrij. De veerkrachtige krullen nemen vocht goed op en zijn vrij van schimmels of andere verontreiniging.

Pluspunten:

Geeft een frisse aanblik in de stal.

Hoog absorptievermogen.

Zacht en comfortabel dus goed voor gewrichten.

Houtkrullen zijn zoveel mogelijk stofvrij dus ideaal voor paarden met stofallergie.

Bevat geen schadelijke stoffen.

Biologisch afbreekbaar natuurlijk product.

Minpunten:

Houtkrullen zijn niet geschikt om te knabbelen.

Niet geschikt als ruwvoervoorziening.

Houtkrullen zijn een goed alternatief voor stro

Het kan zijn dat uw paard te veel van het stro knabbelt. Houtvezel wordt over het algemeen niet gegeten door paarden, en biedt dus een goed alternatief voor tarwestro. Houd het eetgedrag wel goed in de gaten. Als uw paard of pony wel van houtschaafsels eet, kan dit koliek veroorzaken. Een mogelijke oorzaak dat uw paard van de houtkrullen eet kan vezelgebrek zijn. Voer uw paard daarom wat extra hooi of ander ruwvoer.

Het kan ook zijn dat uw paard allergisch is voor stro en last heeft van luchtwegproblemen. De houtvezels zijn eerst gezeefd en vervolgens schoongeblazen. Hierdoor zijn de houtvezels stofvrij, dit in tegenstelling tot stro dat meer stof bevat

Houtkrullen kunnen los per baal geleverd worden of per volle pallet.

Houtkrullen zijn geschikt voor: Paarden, koeien, varkens, geiten en pluimvee.